Historisk miljö

I vår unika miljö kan du bjuda dina gäster på en upplevelse av det gamla Ludvika och Dalarna som det var förr.

Vi tillhör Ludvika Gammelgård som har två muséer i området, bergsmansgården och gruvmuséet. Bergsmansgården har en dokumenterad ägarlängd som bergsmansgård sedan 1500-talets mitt och de flesta byggnader står på sin ursprungliga plats.

Gruvmuseet visar gruvhanteringen ”ovan jord”. Här finns fungerande stånggång, tramphjul, hakspel, ett stort anrikningsverk. Vattenhjulet, som kommer från Östanbergs gruvor i Smedjebackens kommun, är ståtligt med sina 15 m i diameter och har blivit en symbol för hela bygden.
Mer information finns på Ludvika Hembygdsförening.

Utnyttja gärna vår historiska miljö och ordna till exempel en tipspromenad för dina bröllopsgäster eller en guidad tur för långväga besökare. Hyr in en hoppborg eller partytält, här finns nästan inga begränsningar!

 
 

Det här är vi

I över tio års tid har vi serverat mat till många roliga fester och möten runt om i Ludvika och dukat upp till konferens och fest i våra fina lokaler. Vi vet vad våra gäster önskar och har vana att ta fram förslag till passande mat och menyer för alla tillfällen.

Vi vill alltid kundens bästa och vårt mål är att överträffa våra gästers förväntningar. Vi bjuder gärna på våra tips för en lyckad tillställning. Med vår erfarenhet har vi blivit experter på logistik vilket är A och O när det gäller catering och vår verksamhet.

Vi serverar med glädje och noggrannhet!

 
Placeholder

Sara


Är den som sköter allt det kalla, är en gudinna på att baka och hon bakar allt vårt fika bröd. Japp, vi har alltid nybakat bröd!
Har du missat Saras goda smörgåstårtor? Beställ en till helgen vet ja!
Sara är en riktig fixare som älskar resor och att fixa i sin trädgård.Placeholder

Kristian


Kockar i köket och är grym på goda såser. Kristians bästa tips är att hålla koll på köttets temperatur och låta det vila efter stekning före servering.
Kristian gillar snabba fordon och hans passion är att besöka restauranger i världsklass för att njuta och lära sig mer.


Placeholder

Mange


Mixar jobbet i köket med kontakten med många av våra gäster. Manges tips till festen är att satsa på buffé, då får dina gäster plocka och fixa precis som dom vill ha! Förstklassiga råvaror ligger Mange varmt om hjärtat.
På fritiden är Mange passionerad fotbolls- och hockeytränare för smågrabbar.Placeholder

Lasse


Levererar och har alltid full koll på allt som ska med till våra gäster. Lasse lagar godaste Skomakarlådan i hela Dalarna. Lasses tips är att bjuda och tillaga maten som du själv vill ha den, då blir gästerna nöjda. När Lasse inte jagar runt på Gammelgården är det golf och att vara handbollstränare som fyller upp tiden.